Lics Pincészet és szőlőbirtok

Figyelem!

Az alábbi anyag az archívumban van.
A benne olvashatók elavultak lehetnek.

Facebook

Díszpolgártalálkozó 2013

2013. április 5-én ismét találkoztak kerületünk díszpolgárai a Lics Pincében Budafokon. Békési Imre, az új díszpolgár, a Borkatakomba Étterem, a Palace Catering és a Záborszky Pince tulajdonosa, vezetője.

Az előző évi díszpolgár, Molnár Józsefné Golda Magdolna képzőművész, méltatón köszöntötte az újonnan megválasztott díszpolgárt, Békési Imrét, akit közös koccintással a díszpolgárok társasága ünnepélyesen tagjává fogadott. Az új díszpolgártárs, aki a Borkatakomba Étterem, a Palace Catering és a Záborszky Pince tulajdonosa, vezetője az életéről, kerületi munkásságáról beszélt a jelenlevőknek.

A diszpolgártalálkozó már 2004 óta hagyományosan pincészetünkben kerül megrendezésre. Szervezésében fő szerepet játszik a BUDAFOK-TÉTÉNY: múlt, jelen, jövő Asztaltársaság és a Klauzál Gábor Társaság.

A rendezvényen meglepetésként érte a házigazdát Lics Lászlót is, hogy a Magyar Politikai Foglyok Szövetsége '1956-os Forradalmi Nemzeti Szövetség emlékérmet adományozta részére a fáradhatatlan aktivitással végzett, hazafias és áldozatos munkájának elismeréseként. Az emlékérmet Dégi András, a Magyar Politikai Foglyok Szövetségének elnöke személyesen adta át Lics Lászlónak az est folyamán.

A köszöntőket a képvetítéssel színesített gondolatébresztő rövid előadások követték: városrészeink múltjáról, jelenéről és jövőjéről. Az est további részében a beszélgetéseket sajtok és egyéb finomságok mellett hagyományosan a borok kóstolásával fűszereztük. Végül, de nem utolsó sorban, nem maradhatott el a közös fotózás sem.