Lics Pincészet és szőlőbirtok

Figyelem!

Az alábbi anyag az archívumban van.
A benne olvashatók elavultak lehetnek.

Facebook

Podmaniczky-díj 2012

Podmaniczky-díjat adományoztak Lics Lászlónak, a budafoki borászati emlékek megmentőjének, a Budapest XXII. kerület épített örökségének és értékeinek védelméért.

A Város- és Faluvédők Szövetsége (Hungaria Nostra) 2012-ben is odaítélte a Podmaniczky-díjakat. Az elismeréseket Kecskeméten, a szervezet országos találkozóján adták át.

A díjat olyan magánszemélyek és közösségek kaphatják meg, akik foglalkozásuktól, munkahelyi kötelezettségüktől függetlenül vagy azt jelentősen túlteljesítve a legtöbbet tették épített és természeti környezetünk, kulturális örökségünk értékeinek védelmében.

Lics László a hazai borászat egyik jeles és ismert alakja több mint két évtizede foglalkozik Budafok borászati múltjából fennmaradt értékek megmentésével és méltó módon való újbóli hasznosításával. Különösen figyelemre méltó értékmentő munkát végzett a XXII. kerület Kossuth Lajos utca 44. szám pincészet területén.A Lics Pincészet ma Budafok belvárosának egyik dísze, a helyi borászati programok állandó helyszíne.