Lics Pincészet és szőlőbirtok

Figyelem!

Az alábbi anyag az archívumban van.
A benne olvashatók elavultak lehetnek.

Facebook

Kiállításaink a borfesztiválon

Szeptember 6-án és 7-én, szombaton és vasárnap, a bor és a kultúra jegyében Vitéz Nagy János László felvidéki fafaragó és Thuróczy Zoltán budafoki festőművész kiállítása látható a Lics pincében.

A kiállítások 11-től 18 óráig ingyenesen látogathatók.

Fába vésett történelem címmel állít ki vitéz Nagy János László felvidéki fafaragó. Családját 1947-ben a Beneš-dekrétumok alapján kitelepítették Magyarországra. 10 éves koráig Magyarországon, Móron élt. Szüleivel 1956-ban emigrált, és élete legnagyobb részét Kanadában élte le. Torontóban végezte el a Képzőművészeti Főiskolát, és hosszú éveken át grafikusként tevékenykedett. Munkája mellett tíz éven át karikatúrázást tanított főiskolai szinten. Mint művész, sokféle médiumot próbált ki, végül a fafaragás mellett döntött, melyet a legnagyobb élvezettel űz a mai napig. 48 év kanadai élet után feleségével, Sárival 2004 szeptemberében költözött vissza Felvidékre, Ógyallára. Legszívesebben nagy formátumú, történelmi témájúdomborműveket tervez, illetve farag, bár más témakörökben is járatos. Szívesen adja át tapasztalatait fiatal fafaragóknak is, mert így szakmai tudását megoszthatja, továbbadhatja egy új generációnak e művészeti műfaj életben tartása érdekében.

Én azt festem, amit látok a címe Thuróczy Zoltán budafoki festőművész tárlatának. 1953-ban a Magyar Képzőművészeti Főiskolán Hincz Gyula és Papp Gyula voltak mesterei. 1954-ben a budapesti Tanárképző Főiskolán folytatta tanulmányait; 1956-ban az egri Tanárképző Főiskolán rajztanári oklevelet szerzett. Az 1956-os forradalomban való részvétele miatt börtönbüntetést szenvedett. 1960-tól szabadfoglalkozású képzőművész. 1961-70 között a Fiatal Képzőművészek Stúdiója tagja, 1974-től 1997-ig a budafoki Mészáros László képzőművész kör festőtanáraként és vezetőségi tagjaként működött. Képeinek esztétikai minősége a mindennapok természeti és emberi jelenségeiből táplálkozik. Műveit markáns festőiség, konstruktivizmusba hajló formanyelv, dekoratív megjelenítés jellemzi.

A térképen jelölve:
Lics Pincészet, Budafok
1221 Budapest, Kossuth Lajos utca 44.