Lics Pincészet és szőlőbirtok

Facebook

Pincelátogatás egyéni vendégek részére Budafokon

Budafoki Pincejárat idején egyéni vendégek részére budafoki pincészetünkben az alábbi programot ajánljuk:

Savoyai Jenő herceg egykori pincéjének titkai, technológiai pincesétával -és borkóstolóval, borkorcsolyával. A program online jegyelővételhez és regisztrációhoz kötött!

A programon való részvétel online jegyvásárláshoz és regisztrációhoz kötött!

Regisztrálni és jegyet vásárolni a www.pincejarat.hu oldalon ezen linken lehet legkésöbb a program napján 12.00 óráig (délig).

A jegy ára 3200,- Ft/fő

Kérjük hozza magával jegyvásárlásról szóló igazolást!

A vendégeket 16.45 órától fogadjuk, a program 17.00 órakor kezdődik és maximum 20.00 óráig tart.

A program tartalmaz: technológiai pincesétát -és a pince boraiból 3-féle borkóstolót, borkorcsolyát (sajtos tallér), és "Promontoron át Budafokig" címmel, egy helytörténeti előadást Bartos Mihály helytörténésztől. A program ideje alatt további borkóstolási lehetőség árlista alapján van. 

A látogatás során betekintést kapunk a pince első tulajdonosának, egyben a településalapító Savoyai Jenő hercegnek az életébe, megismerjük szerepét a helyi szőlő-és borkultúra megteremtésében. A pinceséta során elméletben és gyakorlatban is elmerülünk a bortechnológiák rejtelmeiben. A budafoki Lics pincében érlelt, saját szőlőültetvényről (Szekszárd,Etyek-Buda) származó különböző technológiákkal készült Lics borokat kóstolunk, köztük a díjnyertes  'Budafok Város Bora 2018’ címmel kitüntetett bort is. Emellett megismerkedünk az egykori promontori szőlőfajtákkal, borokkal, az egykori borcimkedivattal és Promontor egykori híres borászainak történeteivel. A helytörténeti előadáson, 300 éves időutazásra indulunk a település alapításától, Budafok várossá válásáig.  

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a pince hőmérséklete 12 -14 Celsius fok – Javasoljuk, hogy ennek megfelelő ruházatot hozzanak magukkal! 18 éven aluliak a a Lics Pincészetet kizárólag szülői  felügyelettel látogathatják!

 

A Lics Pince programjára az alábbi hónpokban lehet jelentkezni:
2019.március 2.
2019.április 6.
2019. május 4.
2019 július 6.

A ma is működő, történelmi múltú budafoki LICS Pince  egyéni látogatók számára   a Budafoki Pincejárat ideje alatt látogatható.Budafok a főváros bornegyede. Hatalmas, közel 100 km hosszú pincelabirintusával az ország borászati kereskedelmi központja. Budafok ma is működő történelmi pincéi, így a Lics Pincészet is 2017 év elejétől minden hónap első szombatján látogatható a 'Budafoki Pincejárat' keretében szervezett program keretében.

Budafoki Pincejárattal 1200 forintos buszjegyárért egész nap használható a félóránként forduló busz, amely Budafokon több helyszínen, borászatnál áll  meg, természetesen a Lics Pincészetnél is. A megállók Budafokon azoknál a pincészeteknél és látványosságoknál vannak, ahol a vendégek valamilyen programot, szolgáltatást vehetnek igénybe.
 Egy buszjegy egésznapos utazásra szól, a pincék között is fel és le lehet szállni.A buszmenetrend http://pincejarat.hu/menetrend/"

Részletes infók, menetrend és tudnivalók a Pincejárat honlapján, aktualitások a Pincejárat Facebook-oldalán találhatók.

A térképen jelölve:
Lics Pincészet, Budafok
1221 Budapest, Kossuth Lajos utca 44.