Lics Pincészet és szőlőbirtok

Figyelem!

Az alábbi anyag az archívumban van.
A benne olvashatók elavultak lehetnek.

Facebook

Budafoki Pincejárat 2018. március 3.

Sváb hangulat, pinceséták német nyelvű vezetéssel is, sváb élőzene, festménykiállítás ’Poncich-terek’ cimmel a Lics Pincében. Budafoki Pincejárat menetrend: http://pincejarat.hu/menetrend/" A budafoki Lics Pince programjáról bővebben:

  PINCESÉTÁK: Belépő 1200,-Ft/fő. Budafoki Pincejárat busszal érkezőknek 800,- Ft/fő
Német nyelvű pinceséták is indulnak:  14.30, 15.30,16.30 órakor.
A belépő két bor kóstolását is tartalmazza.Az egyik a 2017' Országos Rozé Borverseny aranyérmes Nora-Bora Kadarka rozé bora.

A Kadarka nemcsak a rozé borversenyen aratott nagy sikert:  'Régi promontori sváb mondás a – nem csak helyben, de még a bécsi vendéglőkben is jól ismert és méltán híres – kadarka dicséretére:"Allen Samen lob'im ganzen, Doch Katarken sollst du pflanzen!"(Dicsérem minden fa magvát,De te ültessél kadarkát!)

KIÁLLÍTÁS:
Soproni Kiss Sándor, 2017. február hónap művésze Budafokon ‚Poncich-Terek‘ c. festmény kiállítása tekinthető meg ezen a napon.
'A poncichter szó a Bohnenzüchter német szóból származik....és kik voltak a Poncichterek- ezt a festőművésztől és festményeiből megtudjuk.'

SVÁB ÉLŐZENE:
A Nagy kóstolóteremben a Heimattöne Duo zenekar lép fel. Itt kóstoló árlista alapján kóstolhatók a Lics Pincészet borai.

A pincészet Kis kóstolótermében 18.00-21.00 között zártkörű rendezvény lesz. A Budapesten Élő Német Ajkú Hölgyek Klubja (Kulturkreis Budapest) szervezésében.
Budafok a főváros bornegyede. Hatalmas pincelabirintusával az ország borászati kereskedelmi központja. Budafok történelmi pincéi 2017 év elejétől minden hónap első szombatján -így 2018. március 3-án is- pincesétákkal, borkóstolóval és különböző kultúrális programokkal várják az érdeklődőket a ’Budafoki Pincejárat’ keretében.

A térképen jelölve:
Lics Pincészet, Budafok
1221 Budapest, Kossuth Lajos utca 44.