Lics Pincészet és szőlőbirtok

Facebook

BOGI adventi bora

Hogy miért is lett Boginak bora? Ez nem egy adventi mese, ezt a történetet az élet írta... Az első sorokat színes ceruzával a kezében, mosolyogva, de valahol útközben meggondolta magát, és szívbe markolóan fájdalmas fordulatot vett.

2001-et írunk, izgalommal és várakozással teli időszak után, végre megszületett Bogi. Csillogó barna szemekkel, teli torokból sírva adta tudtára mindenkinek, hogy itt van, hálás a szüleinek, hogy nem adták fel és megérkezhetett. Ezen a ponton még azt gondolnánk, hogy nincs ebben semmi különleges, a kitartás elnyeri méltó jutalmát, a cuki babából, nyegle kamasz lesz és zajlik tovább az élet a maga nyugodt medrében.

Hát nem egészen így lett. Amikor Bogi 3 éves, cserfes szájú, vidám kis fruskává cseperedett, sötét felhők gyűltek a család köré. Egy tavaszi napon, amikor felmerült a Marfan-szindróma gyanúja, magával hozva a hirtelen szívleállás veszélyét, örökre befészkelte magát az aggodalom a család életébe. Tudták, hogy minden egyes nap, amit egészségben töltenek együtt, az élet különleges ajándéka és igyekeztek is kihasználni minden percét.

A tragédia azonban ott ólálkodott körülöttük és alattomos módon, akkor csapott le, amikor már azt gondolták, hogy talán nem is következik be. Bogi 14 éves volt amikor egy átlagosnak tűnő iskolai napon megállt a szíve a XXII. kerületi gimnáziumban. A mentő későn érkezett. Visszahozták ugyan az életbe, de a 30 perces oxigénhiány súlyos visszafordíthatatlan károkat okozott, és örökre magával vitte a teljes élet reményét.

Bogi elvesztette a látását, nincsenek motoros funkciói és beszélni is csak minimálisan, akadozva tud.

Azóta eltelt 6 év. A szülői könnyek kiapadtak, de a fájdalom és veszteség érzése ma is épp olyan intenzív, mint azon a tragikus napon. A barátok elmaradtak, Bogit, ma már senki sem látogatja, mert nagyon nehéz ennyi fájdalommal szembenézni. Pedig tudja, hogy Ő a Bogi, aki vidáman élte a tini lányok életét, imádott moziba járni, olvasni és készült a nagy betűs életre.

Az egykor boldog családi fészek, most a küzdés és bánat színtere lett. A szülök mindenüket feladva, nehéz körülmények között próbálják a szükséges rehabilitációt fizetni. Nincs könnyű dolguk, hiszen fő állást nem tudnak vállalni, mert Bogi 24 órás gondozást igényel.

Ebben a küzdelemben szeretnénk Bogi családja mellé állni és szebbé tenni az ünnepet!

Pincészetünk 200 üveg, sorszámozott, a kerületről elnevezett „XXII cuvée” száraz, vörös borából befolyó teljes bevételt Boginak és családjának ajánlja fel. Bogi bora november 15.-december 15. között vásárolható meg a Lics Pincészet mintaboltjaiban!

Ha úgy érzed szívesen támogatnád Bogit, akkor most kedvezményes áron, 2.300Ft helyett 1.500Ft -ért megveheted, ezt a gyümölcsös, enyhén fűszeres szekszárdi vörösbort.

Aki teheti és szeretné, hogy a XXII. cuvée bor eredeti, teljes 2300,- Ft-os ára kerüljön Bogiékhoz, akkor a különbözetet, 800,- Ft-ot közvetlenül a  Második Élet Alapítványnak tudja utalni.

Második Élet Alapítványnak utalja
Számlaszám: 11702012-21170926-00000000
IBAN szám: HU65 1170 2012 2117 0926 0000 0000

Kortyolj bele a karácsonyi esti vacsoránál és adj hálát, hogy szeretteid körében ünnepelhetsz!

 

A térképen jelölve:
Lics Pincészet, Budafok
1221 Budapest, Kossuth Lajos utca 44.